keramische coating

Voor onze coatings zijn wij gecertificeerd bij diverse producenten, maar onze voorkeur gaat uit naar het gebruik van Mayvinci. Hieronder kunt u doorklikken op de desbetreffende coatings voor meer informatie en prijsindicaties.

Wenst u

  • makkelijk onderhoud
  • hogere glans
  • bescherming tegen weersinvloeden
  • zelfreinigend capaciteiten

dan is een coating de beste optie. 

mayvinci MK4

mayvinci C16


mayvinci ayanmo

mayvinci oraclede behandeling

cardetailing, what's in a name


keramische coating - nano coating - bd custom car care
paint protection film BD custom car care stek dynoshield

Iedere wagen die bij ons, BD custom car care, langskomt ondergaat in principe dezelfde basisbehandeling. Om jullie een idee te geven van hoe deze basis van elke detail eruit ziet, kun je hieronder meer info vinden


prepwork

chemisch en lakveilig reinigen van de wagen

met diverse gespecialiseerde producten wordt de wagen op specifieke punten ingeneveld om dieper vuil te gaan ontweken aan de wagen

  • insecten
  • remstof
  • teerplekken
  • rubber
  • ...

lakveilige handwas en drogen

na het afstomen van de ingenevelde producten wordt de wagen tot in de puntjes gewassen volgens onze eigen methode. Er worden diverse washandschoenen gebruikt per zone van de wagen. Er wordt uiteraard enkel gewerkt met hoogwaardige shampoo's. 

 

het drogen van de wagen gebeurt door middel van microvezel droogdoeken en een warmelucht blazer. Dit zodoende alle water uit alle openingen te kunnen verwijderen. 

clayen

minerale klei wordt door middel van bijhorend glijmiddel over de ganse lak van de desbetreffende wagen gewreven. De klei trekt alle dieperliggend vuil, die na de wasbeurt nog aanwezig is, uit de lak. Deze stap is noodzakelijk om tot een blanke lak te komen. Na het clayen wordt de wagen opnieuw gewassen en gedroogd volgens voorgaande procedure. 

polijsten

na het zorgvuldig aftapen van ieder kwetsbaar oppervlak, gaan we over tot het polijsten van de wagen. Hier wordt het verschil gemaakt tussen goed en perfect. 
Talloze opleidingen brachten ons waar wij vandaag voor staan. Een perfecte lak afleveren binnen de tolerentiegrenzen van de aanwezige lakdikte. 
Door onze ruime ervaring weten wij welke machine-pad-polish combinatie op welke soort lak het beste effect heeft. 

Laat je niet misleiden door een perfecte polijstbeurt van uw wagen voor een beperkt budget. Het perfect polijsten van een wagen komt neer op de driehoek kennis-tijd-geduld. Tegenover deze driehoek staat een budget.
Een goede detailer genoot diverse opleidingen, heeft kennis van diverse laksoorten, heeft een arsenaal aan polijstmachines. 

Doorgaans gaan wij op nieuwe wagens uit van minimaal 2 polijststappen. Indien nodig gaan wij natuurlijk verder tot we het perfecte lakbeeld krijgen. 

 

na het polijsten ondergaat de wagen nog een laatste wasbeurt om polijstresten, stof te verwijderen. 

ontvetten

De basis tot de perfecte ondergrond voor een coating of paint protection film werd reeds gelegd in het polijsten. 
Om een goede hechting te krijgen voor zowel de coating of PPF dient de wagen meerdere keren specifiek ontvet te worden. 

Wagen worden bij ons 3x volledig ontvet alvorens de gekozen bescherming wordt aangebracht. In geval van steenslagfolie opteren wij ook telkens alle randen, slagen,... te ontvetten met een mix van alcohol en gedemineraliseerd water. 

aanbrengen bescherming

na het ontvetten wordt de lak nog een laatste maal geïnspecteerd met specifieke verlichting om zeker te zijn dat de ondergrond in perfecte staat is. 

 

Het aanbrengen van een coating gebeurt handmatig en in meerdere lagen. wij gebruiken telkens nieuwe, zachte microvezeldoeken om de coating te egaliseren en af te nemen. 

 

Voor het aanbrengen van de steenslagfolie van STEK, werken wij met afgemeten mixen van alchol-demiwater-zeepwateroplossingen.